Popis
Hlavní charakteristika:
• Bez přidané vody
• Žádné přidané konzervační látky (siřičitany jsou obsaženy v octu)
• Bez přidaných barviv
• Bez přidaných chutí
• Bez přidaných stabilizátorů
• Bez glutamátu sodného
• Bez EDTA
• Bez tuku
• Bez cholesterolu
• Certifikát IFS
• Halal
• Kosher
• Vhodné pro vegetariány a vegany
• Bezlepkový
• Žádné geneticky modifikované organismy
• Vyrobeno v Evropě
TIP!
Kuře Piri-Piri si můžete dát buď s rýží, jako na severu Portugalska, nebo s hranolky jako je oblíbené na jihu v Algarve.
Recept na nejslavnější portugalskou omáčku Piri-Piri sice nepochází z Portugalska, ale Portugalci na jejím vzniku mají zásadní vliv. Vydáme-li se totiž po stopách této pálivé ingredience, musíme se vrátit až do 15. století, kdy portugalské výpravy dovezly z Brazílie první semínka chilli papriček do svých afrických kolonií Angola a Mosambik. Odtud se při dalších cestách papričky dostaly až do Indie. A právě kombinace jihoamerické, indické a africké kuchyně stojí za vznikem tohoto fenomenálního pokrmu.
Ovšem na vstup na portugalskou půdu si musel tento recept počkat ještě dalších 500 let, kdy se Portugalci v 60. letech 20. století začali vracet ze svých dřívějších afrických území a tento postup výroby si přivezli s sebou. Dnes slavné kuře Piri-Piri opět překročilo hranice Portugalska a obsadilo kuchyně mnoha restaurací i domácností po celém světě.
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (kuřecí stehna bez kosti)
- česnek 1 lžíce (drcený česnek)
- petrželka velkolistá 1/2 gramu (1/2 hrsti posekané zelené petrželky)
- olej olivový 1 hrnek
- ocet vinný 1 lžíce (červený)
- cukr 1 lžíce
- paprika zauzená 1 lžíce (mletá - Vitana)
- paprika sladká 1 lžíce (sladká)
- paprika chilli 1 lžíce (drcené chilli papričky)
- oregano 1 lžíce (sušené)
- tymián 1 lžíce (sušený tymián)
- bobkový list 2 kusy
- citronová kůra 1 lžíce (sušená)
- pomerančová kůra 1 lžíce (sušená)
- sůl (dle chuti)
- pepř (mlýnek 4 pepře, dle chuti)
- koření chilli (mlýnek Chilli mix, dle chuti)
- bylinky (Italské bylinky Vitana, dle chuti)
Příprava:
Všechny ingredience smícháme v misce a směs vetřeme do masa. Necháme marinovat, nejlépe přes noc. Maso vyjmeme z marinády a ogrilujeme nebo opečeme na pánvi. V průběhu přípravy potíráme zbylou marinádou.
Přejeme Vám dobrou chuť :)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Quinta d’Avó (v překladu Babiččina farma) patří malé rodinné firmě Marovina, která byla založena v roce 1988 a sídlí kousek od Lisabonu. Specializuje se na výrobu přírodních pálivých omáček, pikantní pasty a slané marinády. Na portugalském trhu je synonymem vysoké kvality. Snahou je udržet relativně malou produkci, ale co nejvyšší kvalitu.
Filozofie firmy vychází z předpokladu, že přílišná automatizace a velká průmyslová výroba nikdy nepřinese vysokou gastronomickou úroveň. Syrový materiál přímo z polí se třídí, čistí, krájí a smíchá s ostatními ingrediencemi. Nepřidávají se žádná aditiva, excelentní chuť omáček vzniká zcela přirozeně kvalitou použitých materiálů. Quinta d’Avó prodává sve produkty i za hranice Portugalska, kde se inspiruje a přináší tím inovaci ke svým tradičním produktům. Úplně na začátku stálo Chicken Peri peri, koření na oblíbené portugalské pálivé grilované kuře. Dnes se se stejnou vášní a entusiasmem v Quinta d’Avó vyrábí široké spektrum produktů na vaření.
Kvalita znamená bezpečnost, Quinta d’Avó si již po 10 let udržuje mezinárodní certifikát IFS, který garantuje kvalitu, legalitu a bezpečnost. Kvalita znamená také chuť, která se dosáhne použitím jen těch nejlepších ingrediencí, bez přídavku vody a chemie. Kvalita znamená rozvíjet se a vytvářet nové produkty a recepty a reagovat na potřeby trhu, proto je nyní většina produktů bezlepková, vhodná pro vegetariány a vegany a má certifikát Kosher a Halal. Quinta d’Avó jako první v Portugalsku vyvinula organickou pálivou omáčku. Kvalita toho, co jíme určuje kvalitu našich životů.