Vítěz stříbrné medaile v roce 2016

TAWNY
Tawny je portské víno, které se vyrábí z modrých hroznů. Zraje většinou cca 5 let v menších dubových sudech, kde má přímý kontakt se vzduchem adřevem. Vlivem oxidace tak víno ztrácí svoji červenou barvu i výraznouovocnou chuť a vůni. Postupně se jeho barva mění do hněda až jantarova, chuť je dřevitá, ořechová, kořeněná až kouřová a vůně může připomínat sušené ovoce, vanilku, hřebíček. Je vhodné k okamžité konzumaci, stejně tak jako k archivaci. Výborně se hodí k soleným mandlím a jiným ořechům, olivám, výrazným sýrům, uzeninám. Podáváme lehce vychlazené jako aperitiv nebo při pokojové teplotě jako digestiv.
QUINTA DO PORTAL ROSÉ 2019
Popis:
Velmi oblíbené suché, svěží růžové víno, které se vyrábí ze dvou
prémiových modrých odrůd hroznů z Doura – Tinta Roriz a Touriga
Nacional. Odpočívalo v ocelových tancích, aby neztratilo svoji ovocnost.
Má delikátní růžovou barvu a chuť čerstvých lesních plodů a granátového
jablka. Hrozny k výrobě tohoto vína se sbíraly ručně a byly do vinařství
ke zpracování dopraveny v malých koších. Quinta do Portal uznává
udržitelné vinařské postupy šetrné k přírodě. Víno bylo lahvováno v
lednu a únoru 2020 a zašpuntováno zátkou z portugalského korku. Je
vhodné pro vegetariány. Je nejlepší servírované dobře vychlazené jako
aperitiv, výborně se hodí také k lehčím pokrmům jako jsou saláty nebo
plody moře a ryby.
Ilustrace na etiketě zobrazuje bohyni Venuši, která i přes silný odpor
boha Dionýsa vždy neúnavně podporovala Portugalce v jejich objevné
zámořské cestě do Indie. Inspirováno slavným portugalským eposem
Lusíadas - Lusovci od Luíse de Camoese (1572)
QUINTA DO PORTAL COLHEITA BRANCO 2014
Popis:
Suché bílé víno, které zrálo pouze v ocelových tancích a uchovalo si
proto svoji komplexnost a dlouhověkost. Má zářivou barvu a chuť meruněk
a grepu s přitažlivou mineralitou. Je to výborně vyvážené víno jehož
lehká hořkost vede k velmi svěží dochuti. Hrozny k výrobě tohoto vína se
sbíraly ručně a byly do vinařství ke zpracování dopraveny v malých
koších. Quinta do Portal uznává udržitelné vinařské postupy šetrné k
přírodě. Víno je vhodné pro vegetariány. Víno bylo lahvováno v dubnu
2015 a zašpuntováno zátkou z přírodního portugalského korku. Doporučuje
se konzumovat dobře vychlazené jako aperitiv nebo se úžasně doplňuje s
rybími pokrmy a plody moře.