Popis
V tomto dárkovém balíčku je pro vás připraveno:
QUINTA DO PORTAL COLHEITA TINTO 2018, DOC DOURO RED
Obsah alkoholu: 14%
Ideální teplota konzumace: 14-16°C
Odrůdy hroznů: Tinta Roriz (35%), Touriga Nacional (35%), Touriga Franca (30%)
Ročník: 2018
Popis:
Plné červené víno syté barvy vyzrálých bobulí a ovocného aroma vzniklo spojením tří nejoblíbenějších odrůd hroznů oblasti Douro. Extraordinární Tinta Roriz (35%) dodává vínu intenzivní ovocnou svěžest třešní a ostružin, Touriga Nacional (35%) může za lehké květinové tóny, které se
snoubí s Touriga Franca (30%), která zanechává dochuť opečeného toastu. Jedná se o velmi atraktivní a elegantní víno, které zrálo 9 měsíců v nových i použitých dubových sudech, kde získalo nezaměnitelnou vůni a chuť. V ústech je víno vyvážené a svěží. Hrozny k výrobě tohoto vína se sbíraly ručně a byly do vinařství ke zpracování dopraveny v malých koších. Quinta do Portal uznává udržitelné vinařské postupy šetrné k přírodě. Víno bylo lahvováno v červnu 2020 a zašpuntováno zátkou z portugalského přírodního korku. Je vhodné pro vegetariány i vegany. Je výborné k okamžité konzumaci, stejně tak jako k archivaci. Konzumace je ideální při teplotě 14-16°C s oblíbeným sýrem, sušenou šunkou, pečeným nebo grilovaným červeným masem.
Ilustrace na etiketě zobrazuje obra Adamastora, který se snažil zastrašit portugalské mořeplavce, když se snažili obeplout Mys Dobré naděje na jejich cestě do Indie. Inspirováno slavným portugalským eposem Lusíadas - Lusovci od Luíse de Camoese (1572)
Organic BIO extra virgin
olivových listů
OCENĚNÍ:
2019, NYOOC – NEW YORK INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETITION, Organic
Medium Blend Category – Gold
2018, NYOOC – NEW YORK INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETITION, Organic
Delicate Blend Category – Silver
2018, ‘Concurso Nacional de Azeites de Portugal’ (National portuguese
olive oil competition) – Best of the Market 2018
2018, ‘Feira Nacional de Olivicultura’ (National olive-growing fair)
Virgin Olive Oil Contest, Organic Category – Gold Medal
2018, ‘Feira Nacional de Olivicultura’ (National olive-growing fair)
Virgin Olive Oil Contest, ‘Quinta’ olive oil Category – Gold Medal

? 100% přírodní produkt
? bez chemických zásahů a přidaných látek
? ručně sbíraná
? staletá rodinná tradice výroby soli
? držitel certifikátu kvality Sativa® a Certiplanet®
? země původu: Portugalsko
? Obsahuje hořčík, draslík a jód. Energie 0 kJ / 0 kcal
? Skladujte na suchém místě
? Vynikající k dosolování zeleniny, salátů, ryb, steaků nebo pomazánek
Popis:
Tradiční mořská sůl-SOLNÝ KVĚT
Je to velmi vzácný druh tradiční mořské soli, která se tvoří na povrchu hladiny solných jezírek. Tyto krystalky se tvoří velmi rychle, a proto mají odlišné vlastnosti než hrubozrnná mořská sůl. Jsou tenčí, křehčí a jejich mineralogické složení je mírně odlišné. Solný květ se z povrchu hladiny sbírá ručně vyrobeným nástrojem pouze ve dnech s odpovídajícími povětrnostními podmínkami, vlhkostí vzduchu a větrem. Krystalky musí být ještě týž den posbírané, aby přes noc neklesly ke dnu a zachovaly si svou čistotu a unikátní charakteristické vlastnosti, které jsou oceňovány nejlepšími šéfkuchaři celého světa. Tato sůl nepodstupuje žádné procesy rafinace ani jiné chemické zásahy, je čistě přírodní a obsahuje vzácné minerály. Charakteristická je vyšší vlhkost soli. Tento typ soli je vhodný na dosolování například salátů, ryb, steaků nebo pomazánek. Solný květ prodáváme v balení 80g. Obsahuje hořčík, draslík a
jód. Energie 0 kJ / 0 kcal. Sůl ze Salinas do Grelha získala certifikáty Sativa® a Certiplanet®, které ručí za to, že sůl nepodstoupila žádný proces rafinace a neobsahuje žádné přidané látky.
https://cs.salinasdogrelha.pt/
PIRI PIRI PORTUGAL
95ml
Portugalská piri piri omáčka není dle mezinárodních standardů příliš pálivá. Jedná se o směs portugalských chilli papriček a kapie, která
vytváří specifickou chuť, jemně nasládlou a kouřovou.
Ingredience: Pálivé chilli papričky, kapie, česnek, koření, ovocný ocet.
Obsahuje siřičitany.
Popis:
Hlavní charakteristika:
• Bez přidané vody
• Žádné přidané konzervační látky (siřičitany jsou obsaženy v octu)
• Bez přidaných barviv
• Bez přidaných chutí
• Bez přidaných stabilizátorů
• Bez glutamátu sodného
• Bez EDTA
• Bez tuku
• Bez cholesterolu
• Certifikát IFS
• Halal
• Kosher
• Vhodné pro vegetariány a vegany
• Bezlepkový
• Žádné geneticky modifikované organismy
• Vyrobeno v Evropě
Obsah: | 2x 0,75l,1x500ml,1x80g, 1x95ml, |
Váha: |
QUINTA DO PORTAL
Rodinné butikové vinařství zasazené do nádherné scenérie historické vinařské oblasti v údolí řeky Douro. Toto jedinečné vinařství má jasný cíl a vizi a tím je důraz na tradici, kvalitu a udržitelnost. Dobře odvedená práce, vášeň a zapálení pro to, co dělají jim pomohlo získat mnoho mezinárodních ocenění. Výroba se zaměřuje na prémiová portská vína, fortifikované víno moscatel, tichá vína a malé množství olivového oleje. Quintu do Portal vlastní stará vinařská rodina Mansilha Branco, která v údolí řeky Douro vyrábí portská vína už od roku 1881. Současný majitel Pedro Mansilha Branco je již 5. generací vinařů, rodinná tradice přechází z otce na syna. Zmínky o rodině Mansilha v této oblasti však pochází už z 15.stol, kdy portugalsky král Alfons V. věnoval kus půdy v údolí řeky Douro šlechtici D. Afonso de Mansilha. Dobrodružství s výrobou tichých vín začalo v roce 1994, kdy se stala Quinta do Portal součástí první skupiny vinařů, kteří podporovali potenciál Doura jako oblast pro výrobu tichých vín výjimečné kvality. Rodina vlastní vinohrady na západním i východním břehu řeky, v nadmořské výšce od 190 do 600 m.n.m., což zajišťuje rozmanitost a kvalitu hroznů a možnost vyrobit z nich jedinečná vína. Quinta do Portal uznává udržitelné vinařské postupy šetrné k přírodě. Snaží se o produkci co nejkvalitnějších hroznů s použitím přírodních zdrojů a omezením znečištění. Jsou členy nadace The Porto Protocol, která spojuje firmy, aby společnými silami bojovali proti klimatickým změnám.
Quinta do Portal se pyšní ještě jednou zajímavostí a tou je její nový sklep navržený jednou z nejvýznamnějších osobností současné portugalské architektury a designu, panem architektem Álvaro Siza Vieira, který byl v roce 1992 oceněn Pritzkerovou cenou za architekturu. Budova respektuje okolní přírodu a vinohrady, do kterých je zasazena. Použité materiály jsou místní – korek a břidlice. Barvy sledují všechny roční období. Střecha je zatravněná a pomáhá ve sklepě udržovat stálou teplotu a vlhkost ideální pro zrání vína. Sklep Quinty do Portal vyhrál v roce 2011 cenu Douro Architecture a cenu Best of Wine Tourism in Architecture and Landscapes category (Global Winner).