Popis
V tomto dárkovém balíčku je pro vás připraveno:
QUINTA DO PORTAL FINE RUBY PORT
Objem: 0,75l
Obsah alkoholu: 20%
Ideální teplota konzumace: pokojová teplota 17-18°C jako digestiv
Odrůdy hroznů: Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinta Barroca, Touriga
Nacional
Popis:
Červené portské (fortifikované) víno ruby, které zrálo 3 roky ve velkých
dubových barelech si uchovalo svoji ovocnou svěžest a sytou rubínovou
barvu. Je to elegantní, živé víno s intenzivní chutí čerstvého ovoce.
Výsledek je vyvážená a plná chuť. Hrozny k výrobě tohoto vína se sbíraly
ručně a byly do vinařství ke zpracování dopraveny v malých koších.
Quinta do Portal uznává udržitelné vinařské postupy šetrné k přírodě.
Víno je vhodné pro vegetariány. Podává se při pokojové teplotě a skvěle
se hodí k tmavé čokoládě, čokoládovým dezertům nebo lehkým sýrům je tedy
vhodné jako digestiv.
QUINTA DO PORTAL FINE TAWNY PORT
Objem: 0,75l
Obsah alkoholu: 19,5%
Ideální teplota konzumace: pokojová teplota 17-18°C jako digestiv nebo lehce chlazené jako aperitiv
Odrůdy hroznů: Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinta Barroca, Touriga Nacional
Popis:
Červené portské (fortifikované) víno tawny, které zrálo 4 roky v menších
dubových sudech a dostalo se tedy do intenzivního kontaktu se dřevem si
však stále uchovalo chuť čerstvého ovoce, která přechází přes sušené
ovoce až do ořechových tónů. Výsledek je lahodná, vyrovnaná, jasná,
hladká chuť. Hrozny k výrobě tohoto vína se sbíraly ručně a byly do
vinařství ke zpracování dopraveny v malých koších. Quinta do Portal
uznává udržitelné vinařské postupy šetrné k přírodě. Víno je vhodné pro
vegetariány. Je vynikající lehce vychlazený jako aperitiv k slaným
mandlím, olivám a sýru nebo digestiv servírovaný při pokojové teplotě
například k dezertu.
Objem: 0,75l
Obsah alkoholu: 17,5%
Ideální teplota konzumace: dobře chlazené jako aperitiv nebo jako digestiv
Odrůdy hroznů: Moscatel Galego (100%)
Popis:
Bílé fortifikované víno moscatel, je jedinečné tím, že se vyrábí pouze z
jedné odrůdy hroznů a to moscatel neboli muškát. Snahou o zachování
původního aroma hroznů vzniká lahodně lehká, ovocná, svěží chuť vína. V
ústech oceníte delikátní vyváženost sladkosti a kyselosti. Barva je
zlatavě elegantní. Hrozny k výrobě tohoto vína se sbíraly ručně a byly
do vinařství ke zpracování dopraveny v malých koších. Quinta do Portal
uznává udržitelné vinařské postupy šetrné k přírodě. Víno je vhodné pro
vegetariány. Je vynikající dobře vychlazené jako aperitiv, ale lze
použít také jaké dezertní víno skvěle se hodící k sušenému nebo
kandovanému ovoci a ořechům.
Pro letní dny doporučujeme úžasný
osvěžující koktejl: moscatel, tonik, máta, citrón a led.
Obsah: | 3x 0,75l |
Váha: |
QUINTA DO PORTAL
Rodinné butikové vinařství zasazené do nádherné scenérie historické vinařské oblasti v údolí řeky Douro. Toto jedinečné vinařství má jasný cíl a vizi a tím je důraz na tradici, kvalitu a udržitelnost. Dobře odvedená práce, vášeň a zapálení pro to, co dělají jim pomohlo získat mnoho mezinárodních ocenění. Výroba se zaměřuje na prémiová portská vína, fortifikované víno moscatel, tichá vína a malé množství olivového oleje. Quintu do Portal vlastní stará vinařská rodina Mansilha Branco, která v údolí řeky Douro vyrábí portská vína už od roku 1881. Současný majitel Pedro Mansilha Branco je již 5. generací vinařů, rodinná tradice přechází z otce na syna. Zmínky o rodině Mansilha v této oblasti však pochází už z 15.stol, kdy portugalsky král Alfons V. věnoval kus půdy v údolí řeky Douro šlechtici D. Afonso de Mansilha. Dobrodružství s výrobou tichých vín začalo v roce 1994, kdy se stala Quinta do Portal součástí první skupiny vinařů, kteří podporovali potenciál Doura jako oblast pro výrobu tichých vín výjimečné kvality. Rodina vlastní vinohrady na západním i východním břehu řeky, v nadmořské výšce od 190 do 600 m.n.m., což zajišťuje rozmanitost a kvalitu hroznů a možnost vyrobit z nich jedinečná vína. Quinta do Portal uznává udržitelné vinařské postupy šetrné k přírodě. Snaží se o produkci co nejkvalitnějších hroznů s použitím přírodních zdrojů a omezením znečištění. Jsou členy nadace The Porto Protocol, která spojuje firmy, aby společnými silami bojovali proti klimatickým změnám.
Quinta do Portal se pyšní ještě jednou zajímavostí a tou je její nový sklep navržený jednou z nejvýznamnějších osobností současné portugalské architektury a designu, panem architektem Álvaro Siza Vieira, který byl v roce 1992 oceněn Pritzkerovou cenou za architekturu. Budova respektuje okolní přírodu a vinohrady, do kterých je zasazena. Použité materiály jsou místní – korek a břidlice. Barvy sledují všechny roční období. Střecha je zatravněná a pomáhá ve sklepě udržovat stálou teplotu a vlhkost ideální pro zrání vína. Sklep Quinty do Portal vyhrál v roce 2011 cenu Douro Architecture a cenu Best of Wine Tourism in Architecture and Landscapes category (Global Winner).