Vhodné pro ty, kteří hledají originální, autentický olej plný chutí. Je vynikající na vařenou zeleninu, čerstvé těstoviny, dušené nebo grilované ryby a saláty.
Uchovávejte na chladném místě chráněném před světlem.
Popis:
OCENĚNÍ: 2019, NYOOC – NEW YORK INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETITION, Organic Medium Blend Category – Gold 2018, NYOOC – NEW YORK INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETITION, Organic Delicate Blend Category – Silver 2018, ‘Concurso Nacional de Azeites de Portugal’ (National portuguese olive oil competition) – Best of the Market 2018 2018, ‘Feira Nacional de Olivicultura’ (National olive-growing fair) Virgin Olive Oil Contest, Organic Category – Gold Medal 2018, ‘Feira Nacional de Olivicultura’ (National olive-growing fair) Virgin Olive Oil Contest, ‘Quinta’ olive oil Category – Gold Medal
Tento výjimečný organický olej plný aroma a chuti je vyroben ze dvou druhů oliv Cobrançosa a Arbequina, které
vyrostly v režimu ekologického zemědělství v olivovém háji Arrifes v Herdade do Esporao. Tento olivový háj získal
v roce 2009 certifikát ekologické produkce s cílem vybudovat udržitelný zemědělský systém, který by umožňoval
pěstovat olivy nejvyšší kvality a přitom neohrožovat přírodu ani lidské zdraví a biologickou rozmanitost místního
ekosystému. Olivy jsou pečlivě vybírány a zpracovány vždy čerstvě utržené jen pár minut po sklizni.
DOP NORTE ALENTEJO EXTRA VIRGIN - Olivový olej
Barva: žluto – zelená
Aroma: zralé ovoce s tóny jablek a ořechů
Chuť: jemná, sladká, lehce pikantní s ořechovým nádechem
Kyselost: 0,2%
Uchovávejte na chladném místě chráněném před světlem.
Popis:
Jedinečný olivový olej, který reprezentuje DOP NORTE ALENTEJO tedy chráněné označení původu regionu Severní Alentejo. Má sametovou texturu a mandlovou příchuť s tóny jablek a ořechů. Olivy pro výrobu tohoto oleje pochází z pečlivě vybraných rodinných farem ze Severního Alenteja, které se věnují pěstování oliv po generace a jejich olivové háje jsou tradiční se širokými rozestupy mezi stromy, které jsou staré mnohdy více než 100 let. Produkce je tedy nízká zato velmi autentická a vysoce kvalitní. Dominantním druhem oliv je Galega, ale také Blanqueta a Cobrançosa.
OCENĚNÍ: 2018, ‘Concurso Nacional de Azeites de Portugal’ (National portuguese olive oil competition), North Alentejo DOP – Gold Medal 2018, ‘Feira Nacional de Olivicultura’ (National olive-growing fair) Virgin Olive Oil Contest, DOP North Alentejo Category – Gold Medal
CORDOVIL - Olivový olej
Barva: žlutozelená
Aroma: zelené ovoce s tóny olivových listů a trávy
Chuť: sladká, lehce hořká a pikantní s dochutí ořechů a zelených banánů
Kyselost: 0,2%
Tento vynikající olivový olej se vyznačuje univerzálností, skvěle se hodí na saláty, ale také vařené či pečené pokrmy, tapas nebo bruschettu.
Uchovávejte na chladném místě chráněném před světlem.
Popis:
Jedná se o jedno-druhový olivový olej, který se vyznačuje nahořklostí a pikantností tolik charakteristickou pro druh oliv Cordovil, ze kterých se tento olej vyrábí. Olivy Cordovil se nejčastěji pěstují v oblasti kolem města Moura a jsou odkupovány od těch nejlepších pěstitelů s mnohaletou tradicí. Produkce tohoto oleje je založena na ekologicky udržitelných postupech šetrných k životnímu prostředí. Olivy jsou sváženy do vinařství Esporao a jsou zpracovány do několika hodin po sklizni.
GALEGA - Olivový olej
Barva: žlutá
Aroma: charakteristická je vůně čerstvého ovoce, jablka s delikátními tóny květin a bylinek jako sladká tráva, rozmarýn a levandule.
Chuť: sladká, lehce pikantní, harmonická s vytrvalou dochutí suchých ořechů
Kyselost: 0,2%
Tento specifický olivový olej je fantastický pro dochucení jídel delikátních chutí. Je ideální na vařenou zeleninu, grilovaný ananas, sezónní saláty nebo ryby.
Popis:
Jedná se o jedno-druhový olivový olej, který má lehké aroma jablek stejně jako olivy Galega, ze kterých se vyrábí a které jsou nejcharakterističtějším druhem oliv v Portugalsku. Produkce tohoto oleje je založena na ekologicky udržitelných postupech šetrných k životnímu prostředí. Olivové háje jsou tradiční a mnohé stromy jsou starší než 100 let. Olivy jsou sváženy do vinařství po odrůdách a jsou zpracovány do několika hodin po sklizni.
OCENĚNÍ: 2018, ‘Feira Nacional de Olivicultura’ (National olive-growing fair) Virgin Olive Oil Contest, Galega Category – Gold Medal 2018, 16eme CONCOURS INTERNATIONAL DES HUILES DU MONDE, Catégorie Fruité Mur léger – Gourmet Product
Obsah:
2x 0,75l,1x500ml,1x80g, 1x95ml,
Váha:
QUINTA DO PORTAL
Rodinné butikové vinařství zasazené do nádherné scenérie historické vinařské oblasti v údolí řeky Douro. Toto jedinečné vinařství má jasný cíl a vizi a tím je důraz na tradici, kvalitu a udržitelnost. Dobře odvedená práce, vášeň a zapálení pro to, co dělají jim pomohlo získat mnoho mezinárodních ocenění. Výroba se zaměřuje na prémiová portská vína, fortifikované víno moscatel, tichá vína a malé množství olivového oleje. Quintu do Portal vlastní stará vinařská rodina Mansilha Branco, která v údolí řeky Douro vyrábí portská vína už od roku 1881. Současný majitel Pedro Mansilha Branco je již 5. generací vinařů, rodinná tradice přechází z otce na syna. Zmínky o rodině Mansilha v této oblasti však pochází už z 15.stol, kdy portugalsky král Alfons V. věnoval kus půdy v údolí řeky Douro šlechtici D. Afonso de Mansilha. Dobrodružství s výrobou tichých vín začalo v roce 1994, kdy se stala Quinta do Portal součástí první skupiny vinařů, kteří podporovali potenciál Doura jako oblast pro výrobu tichých vín výjimečné kvality. Rodina vlastní vinohrady na západním i východním břehu řeky, v nadmořské výšce od 190 do 600 m.n.m., což zajišťuje rozmanitost a kvalitu hroznů a možnost vyrobit z nich jedinečná vína. Quinta do Portal uznává udržitelné vinařské postupy šetrné k přírodě. Snaží se o produkci co nejkvalitnějších hroznů s použitím přírodních zdrojů a omezením znečištění. Jsou členy nadace The Porto Protocol, která spojuje firmy, abyspolečnými silami bojovali proti klimatickým změnám.
Quinta do Portal se pyšní ještě jednou zajímavostí a tou je její nový sklep navržený jednou z nejvýznamnějších osobností současné portugalské architektury a designu, panem architektem Álvaro Siza Vieira, který byl v roce 1992 oceněn Pritzkerovou cenou za architekturu. Budova respektuje okolní přírodu a vinohrady, do kterých je zasazena. Použité materiály jsou místní – korek a břidlice. Barvy sledují všechny roční období. Střecha je zatravněná a pomáhá ve sklepě udržovat stálou teplotu a vlhkost ideální pro zrání vína. Sklep Quinty do Portal vyhrál v roce 2011 cenu Douro Architecture a cenu Best of Wine Tourism in Architecture and Landscapes category (Global Winner).