Popis
V tomto dárkovém balíčku je pro vás připraveno:
VIRGEM EXTRA-Olivový olej
Barva: žluto-zelená
Aroma: zelená vyzrálá olivová ovocnost s tóny bylin, listů a ovoce
Chuť: svěží, lehce nahořklá až kořeněná s dochutí sušených ořechů
Kyselost: 0,2%
Olivový olej s lehkou až střední intenzitou chuti, výborný do polévek
nebo jídlům připraveným v troubě.
Uchovávejte na chladném m
ístě chráněném před světlem.
Popis:
UINTA DO PORTAL FINE RUBY PORT-Portské víno
Objem: 0,75l
Obsah alkoholu: 20%
Ideální teplota konzumace: pokojová teplota 17-18°C jako digestiv
Odrůdy hroznů: Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinta Barroca, Touriga
Nacional
Popis:
Červené portské (fortifikované) víno ruby, které zrálo 3 roky ve velkých
dubových barelech si uchovalo svoji ovocnou svěžest a sytou rubínovou
barvu. Je to elegantní, živé víno s intenzivní chutí čerstvého ovoce.
Výsledek je vyvážená a plná chuť. Hrozny k výrobě tohoto vína se sbíraly
ručně a byly do vinařství ke zpracování dopraveny v malých koších.
Quinta do Portal uznává udržitelné vinařské postupy šetrné k přírodě.
Víno je vhodné pro vegetariány. Podává se při pokojové teplotě a skvěle
se hodí k tmavé čokoládě, čokoládovým dezertům nebo lehkým sýrům je tedy
vhodné jako digestiv.
QUINTA DO PORTAL FRONTARIA TINTO 2014 - červené víno
DOC DOURO RED, 0,75l, alk. 13%
obj.
Objem: 0,75l
Obsah alkoholu: 13%
Ideální teplota konzumace: 14-16°C
Odrůdy hroznů: Tinta Roriz (45%), Touriga Franca (40%), Touriga Nacional
(15%)
Značka: Quinta do Portal
Ročník: 2014
Popis:
Plné, kořeněné víno tmavě červené barvy vyzrálých bobulí černých višní s
nádechem vanilky, kůže a dřeva. Víno se ideálně hodí k hovězímu steaku,
jehněčímu masu nebo těstovinám a sýrům.
TRADIČNÍ MOŘSKÁ HRUBOZRNNÁ SŮL
? 100% přírodní produkt
? bez chemických zásahů a přidaných látek
? ručně sbíraná
? staletá rodinná tradice výroby soli
? držitel certifikátu kvality Sativa® a Certiplanet®
? země původu: Portugalsko
? Obsahuje hořčík, vápník a jód. Energie 0 kJ / 0 kcal
? Skladujte na suchém místě
? Vynikající na běžné vaření
Popis:
Tradiční mořská hrubozrnná sůl
Hlavními faktory v tomto přírodním procesu vzniku soli jsou slunce a vítr, které v létě způsobí postupnou krystalizaci soli na dně jezírek. Sůl je ze dna odebrána asi po měsíci usazování, poté je týden sušena na slunci a větru a následně uskladněna. Tato sůl nepodstupuje žádné procesy rafinace ani jiné chemické zásahy, je čistě přírodní a obsahuje vzácné minerály. Krystaly tradičně sbírané mořské soli jsou malé až středně velké, čisté a zářivě bílé. Tento typ soli je výborný na běžné vaření. Hrubozrnnou sůl prodáváme v balení dvou velikosti 250g a 500g. Obsahuje hořčík, vápník a jód. Energie 0 kJ / 0 kcal. Sůl ze Salinas do Grelha získala certifikáty Sativa® a Certiplanet®, které ručí za to, že sůl nepodstoupila žádný proces rafinace a neobsahuje žádné přidané
látky. https://cs.salinasdogrelha.pt/
PIRI PIRI PORTUGAL-pálivá omáčka
95ml
Portugalská piri piri omáčka není dle mezinárodních standardů příliš
pálivá. Jedná se o směs portugalských chilli papriček a kapie, která
vytváří specifickou chuť, jemně nasládlou a kouřovou.
Ingredience: Pálivé chilli papričky, kapie, česnek, koření, ovocný ocet.
Obsahuje siřičitany.
Obsah: | 2x 0,75l,1x500ml,1x80g, 1x95ml, |
Váha: |
QUINTA DO PORTAL
Rodinné butikové vinařství zasazené do nádherné scenérie historické vinařské oblasti v údolí řeky Douro. Toto jedinečné vinařství má jasný cíl a vizi a tím je důraz na tradici, kvalitu a udržitelnost. Dobře odvedená práce, vášeň a zapálení pro to, co dělají jim pomohlo získat mnoho mezinárodních ocenění. Výroba se zaměřuje na prémiová portská vína, fortifikované víno moscatel, tichá vína a malé množství olivového oleje. Quintu do Portal vlastní stará vinařská rodina Mansilha Branco, která v údolí řeky Douro vyrábí portská vína už od roku 1881. Současný majitel Pedro Mansilha Branco je již 5. generací vinařů, rodinná tradice přechází z otce na syna. Zmínky o rodině Mansilha v této oblasti však pochází už z 15.stol, kdy portugalsky král Alfons V. věnoval kus půdy v údolí řeky Douro šlechtici D. Afonso de Mansilha. Dobrodružství s výrobou tichých vín začalo v roce 1994, kdy se stala Quinta do Portal součástí první skupiny vinařů, kteří podporovali potenciál Doura jako oblast pro výrobu tichých vín výjimečné kvality. Rodina vlastní vinohrady na západním i východním břehu řeky, v nadmořské výšce od 190 do 600 m.n.m., což zajišťuje rozmanitost a kvalitu hroznů a možnost vyrobit z nich jedinečná vína. Quinta do Portal uznává udržitelné vinařské postupy šetrné k přírodě. Snaží se o produkci co nejkvalitnějších hroznů s použitím přírodních zdrojů a omezením znečištění. Jsou členy nadace The Porto Protocol, která spojuje firmy, aby společnými silami bojovali proti klimatickým změnám.
Quinta do Portal se pyšní ještě jednou zajímavostí a tou je její nový sklep navržený jednou z nejvýznamnějších osobností současné portugalské architektury a designu, panem architektem Álvaro Siza Vieira, který byl v roce 1992 oceněn Pritzkerovou cenou za architekturu. Budova respektuje okolní přírodu a vinohrady, do kterých je zasazena. Použité materiály jsou místní – korek a břidlice. Barvy sledují všechny roční období. Střecha je zatravněná a pomáhá ve sklepě udržovat stálou teplotu a vlhkost ideální pro zrání vína. Sklep Quinty do Portal vyhrál v roce 2011 cenu Douro Architecture a cenu Best of Wine Tourism in Architecture and Landscapes category (Global Winner).