Popis
V tomto dárkovém balíčku je pro vás připraveno:
QUINTA DO PORTAL COLHEITA TINTO 2018, DOC DOURO RED
Obsah alkoholu: 14%
Ideální teplota konzumace: 14-16°C
Odrůdy hroznů: Tinta Roriz (35%), Touriga Nacional (35%), Touriga Franca (30%)
Ročník: 2018
Popis:
Plné červené víno syté barvy vyzrálých bobulí a ovocného aroma vzniklo
spojením tří nejoblíbenějších odrůd hroznů oblasti Douro. Extraordinární
Tinta Roriz (35%) dodává vínu intenzivní ovocnou svěžest třešní a
ostružin, Touriga Nacional (35%) může za lehké květinové tóny, které se
snoubí s Touriga Franca (30%), která zanechává dochuť opečeného toastu.
Jedná se o velmi atraktivní a elegantní víno, které zrálo 9 měsíců v
nových i použitých dubových sudech, kde získalo nezaměnitelnou vůni a
chuť. V ústech je víno vyvážené a svěží.
Hrozny k výrobě tohoto vína se sbíraly ručně a byly do vinařství ke
zpracování dopraveny v malých koších. Quinta do Portal uznává udržitelné
vinařské postupy šetrné k přírodě. Víno bylo lahvováno v červnu 2020 a
zašpuntováno zátkou z portugalského přírodního korku. Je vhodné pro
vegetariány i vegany. Je výborné k okamžité konzumaci, stejně tak jako k
archivaci. Konzumace je ideální při teplotě 14-16°C s oblíbeným sýrem,
sušenou šunkou, pečeným nebo grilovaným červeným masem.
Ilustrace na etiketě zobrazuje obra Adamastora, který se snažil
zastrašit portugalské mořeplavce, když se snažili obeplout Mys Dobré
naděje na jejich cestě do Indie. Inspirováno slavným portugalským eposem
Lusíadas - Lusovci od Luíse de Camoese (1572)
CASA DE SEZIM RESERVA 2019
Objem: 0,75l
Obsah alkoholu: 13%
Ideální teplota konzumace: 8-10°C
Odrůdy hroznů: Loureiro (50%), Arinto (50%)
Ročník: 2019
Popis:
Víno s výrazným tropickým aroma doplněným šťavnatou chutí zeleného
jablka zrálo v dubových sudech. Má zlatavě – zelenou barvu a vyváženou
kyselost. Hrozny pochází z vinic, které se nachází ve výšce 150-350
m.n.m. a jsou orientovány na jih nebo jihozápad a rostou na žulové půdě.
Při výrobě tohoto vína byly respektovány metody ochrany plodin a
udržitelného hospodářství. Doporučuje se konzumovat dobře vychlazené a
ideálně se hodí k plodům moře, vegetariálským jídlům, předkrmům,
salátům.
QUINTA DO PORTAL FINE TAWNY PORT
Objem: 0,75l
Obsah alkoholu: 19,5%
Ideální teplota konzumace: pokojová teplota 17-18°C jako digestiv nebo lehce chlazené jako aperitiv
Odrůdy hroznů: Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinta Barroca, Touriga Nacional
Popis:
Červené portské (fortifikované) víno tawny, které zrálo 4 roky v menších
dubových sudech a dostalo se tedy do intenzivního kontaktu se dřevem si
však stále uchovalo chuť čerstvého ovoce, která přechází přes sušené
ovoce až do ořechových tónů. Výsledek je lahodná, vyrovnaná, jasná,
hladká chuť. Hrozny k výrobě tohoto vína se sbíraly ručně a byly do
vinařství ke zpracování dopraveny v malých koších. Quinta do Portal
uznává udržitelné vinařské postupy šetrné k přírodě. Víno je vhodné pro
vegetariány. Je vynikající lehce vychlazený jako aperitiv k slaným
mandlím, olivám a sýru nebo digestiv servírovaný při pokojové teplotě
Obsah: | 3x 0,75l |
Váha: |
QUINTA DO PORTAL
Rodinné butikové vinařství zasazené do nádherné scenérie historické vinařské oblasti v údolí řeky Douro. Toto jedinečné vinařství má jasný cíl a vizi a tím je důraz na tradici, kvalitu a udržitelnost. Dobře odvedená práce, vášeň a zapálení pro to, co dělají jim pomohlo získat mnoho mezinárodních ocenění. Výroba se zaměřuje na prémiová portská vína, fortifikované víno moscatel, tichá vína a malé množství olivového oleje. Quintu do Portal vlastní stará vinařská rodina Mansilha Branco, která v údolí řeky Douro vyrábí portská vína už od roku 1881. Současný majitel Pedro Mansilha Branco je již 5. generací vinařů, rodinná tradice přechází z otce na syna. Zmínky o rodině Mansilha v této oblasti však pochází už z 15.stol, kdy portugalsky král Alfons V. věnoval kus půdy v údolí řeky Douro šlechtici D. Afonso de Mansilha. Dobrodružství s výrobou tichých vín začalo v roce 1994, kdy se stala Quinta do Portal součástí první skupiny vinařů, kteří podporovali potenciál Doura jako oblast pro výrobu tichých vín výjimečné kvality. Rodina vlastní vinohrady na západním i východním břehu řeky, v nadmořské výšce od 190 do 600 m.n.m., což zajišťuje rozmanitost a kvalitu hroznů a možnost vyrobit z nich jedinečná vína. Quinta do Portal uznává udržitelné vinařské postupy šetrné k přírodě. Snaží se o produkci co nejkvalitnějších hroznů s použitím přírodních zdrojů a omezením znečištění. Jsou členy nadace The Porto Protocol, která spojuje firmy, aby společnými silami bojovali proti klimatickým změnám.
Quinta do Portal se pyšní ještě jednou zajímavostí a tou je její nový sklep navržený jednou z nejvýznamnějších osobností současné portugalské architektury a designu, panem architektem Álvaro Siza Vieira, který byl v roce 1992 oceněn Pritzkerovou cenou za architekturu. Budova respektuje okolní přírodu a vinohrady, do kterých je zasazena. Použité materiály jsou místní – korek a břidlice. Barvy sledují všechny roční období. Střecha je zatravněná a pomáhá ve sklepě udržovat stálou teplotu a vlhkost ideální pro zrání vína. Sklep Quinty do Portal vyhrál v roce 2011 cenu Douro Architecture a cenu Best of Wine Tourism in Architecture and Landscapes category (Global Winner).