Novinka Efekt lupa
 

višňový likér Ginja Albergaria-Aveiro - 1000 ml

 
  • Objem: 1 l - s ovocem
  • Obsah alkoholu: 16%
  • Složení: voda, cukr, alkohol, macerát z višní, višně, barvivo E150d, aroma 
  • Původ: Tradiční receptura z divokých višní („ginjas“) z regionu Aveiro
  • Ideální konzumace: aperitiv i digestiv, teplota 15-17°C, hodí se k tmavé čokoládě - v Portugalsku se pije z čokoládových kalíšků
  • Skladování: Uchovávejte vzpřímeně, na suchém místě při stálé teplotě 10–20 °C a mimo přímé sluneční světlo.
  • TIP: přikupte si na našem e-shopu i čokoládové kalíšky pro její servírování 

 

 

 

 

620 Kč
   
Kategorie vína, sekty, likéry
 

Ginja, přezdívaná zdrobněle ginjinha, je oblíbený portugalský likér vyrobený bez přidaných konzervantů metodou macerace třešní, případně višní (Prunus cerasus austera, třešeň Morello), s přidáním cukru a dalších přírodních ingrediencí. Višně se máčí za studena v lihu zhruba jeden rok. Někde se likér podává čistý, jinde i s kousky ovoce. Má sytě třešňovou barvu a intenzivní aroma divokých višní. V ústech je krémová, chuť višní je výrazná, hladká a doznívání je dlouhé. 

Tento likér pochází z regionu Aveiro (Sangalhos), kde je Ginja vyráběna s ochrannou známkou původu od roku 1972. Nejlépe chutná z malého kalíšku z čokolády s přidáním jedné třešně na dno – kalíšek lze po vypití sníst.

Takovou specialitu si můžete vychutnat také na naší pobočce v Brně na Kounicově 23.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: