Popis
Ginja, přezdívaná zdrobněle ginjinha, je oblíbený portugalský likér vyrobený bez přidaných konzervantů metodou macerace třešní, případně višní (Prunus cerasus austera, třešeň Morello), s přidáním cukru a dalších přírodních ingrediencí. Višně se máčí za studena v lihu zhruba jeden rok. Někde se likér podává čistý, jinde i s kousky ovoce. Má sytě třešňovou barvu a intenzivní aroma divokých višní. V ústech je krémová, chuť višní je výrazná, hladká a doznívání je dlouhé.
Tento likér pochází z regionu Aveiro (Sangalhos), kde je Ginja vyráběna s ochrannou známkou původu od roku 1972. Nejlépe chutná z malého kalíšku z čokolády s přidáním jedné třešně na dno – kalíšek lze po vypití sníst.
Takovou specialitu si můžete vychutnat také na naší pobočce v Brně na Kounicově 23.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
