Dárková krabička 4x PIRI PIRI - soft/hot

 

Dárková krabička čtyř druhů omáček piri-piri ve dvou intenzitách soft nebo hot.

Na výběr ze tří druhů krabiček- prosím specifikujte požadavek do poznámky: se zajíčkem, se srdíčkem, s kachličkami.

  • Certifikáty: Certifikát IFS, Hala, Kosher
  • Zcela bez: přidané vody, přidaných konzervačních látek (siřičitany jsou obsaženy v octu), přidaných barviv, dochucovadel, stabilizátorů, glutamátu sodného, EDTA, tuku, cholesterolu, geneticky modifikované organismy
  • Vhodné pro:  vegetariány a vegany, bezlepkovou dietu
Dostupnost Skladem
Varianta
760 Kč
   
Značka QUINTA D´AVO
Webová stránka značky quintadavo.com/
Kategorie Dárkové sady
 

Dárková krabička hot obsahuje:

 

Sambal Angolano -150 g

        Sambal_Angolano_small

Sambal Timorense - 150 g

       Sambal (2)

 

Piri-piri Extra Forte- 95 ml

Extra_Forte (2)

Piri-piri Habanero -95 ml

Habanero (2)

Sambal je tradiční Indonéská papriková pasta, ve které jsou součástí receptu semínka chilli papriček a v tomto případě i množství citronové šťávy. V USA se tato omáčka prodává jako Citronová BBQ omáčka, v Portugalsku jako Angolská omáčka. Má široké použití, lze podávat za studena jako dip nebo se může vařit, je například excelentní na grilované krevety.

Ingredience: pálivé chilli papričky různých druhů pocházejících z Portugalska a centrální Ameriky, kapie, citrón, ovocný ocet, sůl, česnek, koření. Obsahuje siřičitany.

Sambal je tradiční Indonéská papriková pasta, ve které jsou součástí receptu semínka chilli papriček. V tomto případě se jedná o recepturu z Timoru, bývalé portugalské kolonie, která se nachází blízko Indonésie. V USA se tato omáčka prodává jako vhodná na burgery a hot dogy. Má široké použití, lze podávat za studena jako dip nebo na vaření.

Ingredience: pálivé chilli papričky různých druhů pocházejících z Portugalska a centrální Ameriky, kapie, citrón, ovocný ocet, sůl, cibule, koření. Obsahuje siřičitany.

 

Čistá piri-piri pálivá omáčka vyrobená z chilli papriček Cayenne.

Ingredience: pálivé chilli papričky různých druhů pocházejících z Portugalska a centrální Ameriky, ovocný ocet, sůl, česnek, koření. Obsahuje siřičitany.

 

 

 

Habanero pálivá omáčka je typická pro Mexiko a vyrábí se z Habanero chilli papriček. Habanero paprička má specifickou chuť a jedná se o velmi pálivou omáčku.

Ingredience: pálivé chilli papričky, ovocný ocet, sůl, koření. Obsahuje siřičitany.

 

 

 

 

Dárková krabička soft obsahuje:

Sambal Angolano -150 g

     Sambal_Angolano_small

Sambal Timorense - 150 g

       Sambal (2)

 

Piri-piri Lemon&Herbs - 95 ml

   LimaoErvas_1

Piri-piri Honey&BBQ -95 ml

Molho_De_Mel

Sambal je tradiční Indonéská papriková pasta, ve které jsou součástí receptu semínka chilli papriček a v tomto případě i množství citronové šťávy. V USA se tato omáčka prodává jako Citronová BBQ omáčka, v Portugalsku jako Angolská omáčka. Má široké použití, lze podávat za studena jako dip nebo se může vařit, je například excelentní na grilované krevety.

Ingredience: pálivé chilli papričky různých druhů pocházejících z Portugalska a centrální Ameriky, kapie, citrón, ovocný ocet, sůl, česnek, koření. Obsahuje siřičitany.

Sambal je tradiční Indonéská papriková pasta, ve které jsou součástí receptu semínka chilli papriček. V tomto případě se jedná o recepturu z Timoru, bývalé portugalské kolonie, která se nachází blízko Indonésie. V USA se tato omáčka prodává jako vhodná na burgery a hot dogy. Má široké použití, lze podávat za studena jako dip nebo na vaření.

Ingredience: pálivé chilli papričky různých druhů pocházejících z Portugalska a centrální Ameriky, kapie, citrón, ovocný ocet, sůl, cibule, koření. Obsahuje siřičitany.

 

Speciální verze citronové pálivé omáčky velmi plné chuti. Jedná se o dochucovací hustou omáčku, která se používá za studena například na kuře
nebo jako dip na maso.

Ingredience: chilli papričky Cayenne a Habanero, ovocný ocet, cibule, čistá citronová šťáva, sůl, cukr, petrželka, oregano. Obsahuje siřičitany.

 

Habanero pálivá omáčka je typická pro Mexiko a vyrábí se z Habanero chilli papriček. Habanero paprička má specifickou chuť a jedná se o velmi pálivou omáčku.

Ingredience: pálivé chilli papričky, ovocný ocet, sůl, koření. Obsahuje siřičitany.

 

 

 

 
O PIRI-PIRI
Název piri-piri je používaný i v několika dalších podobách peri-peri nebo pili-pili a původně pochází ze svahilštiny. Označují se tak velmi pálivé malé chilli papričky původně dovezené Portugalci z východního pobřeží Afriky, když 15. století brázdili oceány na svých cestách do Indie. Rostlina pochází původně z Brazílie, ale v africkém podnebí se jí daří lépe.
 
 
Díky vysokému obsahu vitamínu A a C a kapsaicinu, který prokazatelně potlačuje bolest, jim papričky často sloužily během zámořských cest jako medicína a současně jako prevence střevních obtíží námořníků.
 

Piri-piri proslavil recept z restaurace ve vesničce Guia v jižním Portugalsku, která už od roku 1964 připravovuje grilovaná kuřata v pikantní omáčce  Za vznikem oblíbené portugalské omáčky stojí kombinace jihoamerické, indické a africké kuchyně.

Standardně směs koření s označením piri-piri obsahuje v různé kombinaci mleté chilli, čenek, citrónovou kůru, cibuli, černý pepř, sůl, bobkový list, nové koření, oregano, bazalku či estragon. Portugalci omáčkami piri-piri dochucují taktéž ryby a mořské plody.

 piments  Pink White Floral Minimalist Quote Facebook Post(1)  Pink White Floral Minimalist Quote Facebook Post(19)  Pink White Floral Minimalist Quote Facebook Post(21)
 
 
O ZNAČCE

 

Quinta d´Avó

Značka Quinta d’Avó (Babiččina farma) patří malé rodinné firmě Marovina, která byla založena v roce 1988 a sídlí kousek od Lisabonu. Specializuje se na výrobu přírodních pálivých omáček, pikantní pasty a slané marinády.
Úplně na začátku stálo Chicken Peri peri, koření na oblíbené portugalské pálivé grilované kuře. Dnes se se stejnou vášní a entusiasmem v Quinta d’Avó vyrábí široké spektrum produktů na vaření, které jsou na portugalském trhu synonymem vysoké kvality.
Filozofie firmy vychází z předpokladu, že přílišná automatizace a velká průmyslová výroba nikdy nepřinese vysokou gastronomickou úroveň. Syrový materiál přímo z polí se třídí, čistí, krájí a smíchá s ostatními ingrediencemi. Nepřidává se voda ani žádná chemická aditiva. Většina produktů je bezlepková, vhodná pro vegetariány a vegany a má certifikát Kosher a Halal.

logo     images 3(1)    Pink White Floral Minimalist Quote Facebook Post(20)    quality2

 on-the-table-index-2020-1

 

Obsah: 3x 0,75l
Váha:

 

Značka Quinta d’Avó (v překladu Babiččina farma) patří malé rodinné firmě Marovina, která byla založena v roce 1988 a sídlí kousek od Lisabonu. Specializuje se na výrobu přírodních pálivých omáček, pikantní pasty a slané marinády. Na portugalském trhu je synonymem vysoké kvality. Snahou je udržet relativně malou produkci, ale co nejvyšší kvalitu.

Filozofie firmy vychází z předpokladu, že přílišná automatizace a velká průmyslová výroba nikdy nepřinese vysokou gastronomickou úroveň. Syrový materiál přímo z polí se třídí, čistí, krájí a smíchá s ostatními ingrediencemi. Nepřidávají se žádná aditiva, excelentní chuť omáček vzniká zcela přirozeně kvalitou použitých materiálů. Quinta d’Avó prodává sve produkty i za hranice Portugalska, kde se inspiruje a přináší tím inovaci ke svým tradičním produktům. Úplně na začátku stálo Chicken Peri peri, koření na oblíbené portugalské pálivé grilované kuře. Dnes se se stejnou vášní a entusiasmem v Quinta d’Avó vyrábí široké spektrum produktů na vaření.

quality1     images 3(1)   quality3


Kvalita znamená bezpečnost, Quinta d’Avó si již po 10 let udržuje mezinárodní certifikát IFS, který garantuje kvalitu, legalitu a bezpečnost. Kvalita znamená také chuť, která se dosáhne použitím jen těch nejlepších ingrediencí, bez přídavku vody a chemie. Kvalita znamená rozvíjet se a vytvářet nové produkty a recepty a reagovat na potřeby trhu, proto je nyní většina produktů bezlepková, vhodná pro vegetariány a vegany a má certifikát Kosher a Halal. Quinta d’Avó jako první v Portugalsku vyvinula organickou pálivou omáčku. Kvalita toho, co jíme určuje kvalitu našich životů.

 

 on-the-table-index-2020-1