Popis
GRANDE RESERVA
Hrozny byly sbírány ručně od 14. září do 17. října, ke kvašení docházelo v nerezových tancích při teplotě 24-26°C. Následně víno zrálo 14 měsíců v nových sudech z francouzského dubu. Následně bylo lahvováno s přírodní korkovou zátkou.
Víno je vhodné pro archivaci po dobu i více než 10 let. Po pár letech v láhvi vyvine do jedinečné úrovně dokonalosti.
Grande Reserva bylo první vynikající víno vinařství Quinta do Portal, výsledek sklizně v roce 1996. Bylo to také první víno z Doura, které přijalo označení Grande Reserva, které později převzal IVDP jako označení pro nejlepší vína regionu.
Obecně platí, že vinařský rok 2019 představoval chladnější teploty a nižší úrovně srážek ve srovnání s normálem. V roce 2019 se jednalo o nejdelší sklizeň s 50 řeznými dny.
V údolí řeky Douro se kromě nejznámějších portských vín vyrábí také vynikající tichá vína. Jsou většinou plná, robustní a zrají kratší či delší dobu v dubových sudech. Vyrábí se ze stejných hroznů jako vína portská. V Douru se pěstuje velké množství odrůd a mnohé z nich jsou používány pouze zde.
O VINAŘSTVÍ
Quinta do Portal
Rodinné butikové vinařství zasazené do nádherné scenérie historické vinařské oblasti v údolí řeky Douro má jasný cíl a vizi a tím je důraz na tradici, kvalitu a udržitelnost.
Dobře odvedená práce, vášeň a zapálení pro to, co dělají, jim pomohlo získat mnoho mezinárodních ocenění. Výroba se zaměřuje na prémiová portská vína, fortifikované víno moscatel, tichá vína a malé množství olivového oleje.
Quintu do Portal vlastní stará vinařská rodina Mansilha Branco, která v údolí řeky Douro vyrábí portská vína už od roku 1881. Současný majitel Pedro Mansilha Branco je již 5. generací vinařů, rodinná tradice přechází z otce na syna. Zmínky o rodině Mansilha v této oblasti však pochází už z 15.stol, kdy portugalsky král Alfons V. věnoval kus půdy v údolí řeky Douro šlechtici D. Afonso de Mansilha.
Dobrodružství s výrobou tichých vín začalo v roce 1994, kdy se stala Quinta do Portal součástí první skupiny vinařů, kteří podporovali potenciál Doura jako oblast pro výrobu tichých vín výjimečné kvality. Rodina vlastní vinohrady na západním i východním břehu řeky, v nadmořské výšce od 190 do 600 m.n.m., což zajišťuje rozmanitost a kvalitu hroznů a možnost vyrobit z nich jedinečná vína.
Quinta do Portal uznává udržitelné vinařské postupy šetrné k přírodě. Snaží se o produkci co nejkvalitnějších hroznů s použitím přírodních zdrojů a omezením znečištění. Jsou členy nadace The Porto Protocol, která spojuje firmy, aby společnými silami bojovali proti klimatickým změnám.
Rodinné butikové vinařství zasazené do nádherné scenérie historické vinařské oblasti v údolí řeky Douro má jasný cíl a vizi a tím je důraz na tradici, kvalitu a udržitelnost. Dobře odvedená práce, vášeň a zapálení pro to, co dělají, jim pomohlo získat mnoho mezinárodních ocenění. Výroba se zaměřuje na prémiová portská vína, fortifikované víno moscatel, tichá vína a malé množství olivového oleje.
Quintu do Portal vlastní stará vinařská rodina Mansilha Branco, která v údolí řeky Douro vyrábí portská vína už od roku 1881. Současný majitel Pedro Mansilha Branco je již 5. generací vinařů, rodinná tradice přechází z otce na syna. Zmínky o rodině Mansilha v této oblasti však pochází už z 15.stol, kdy portugalsky král Alfons V. věnoval kus půdy v údolí řeky Douro šlechtici D. Afonso de Mansilha.
Dobrodružství s výrobou tichých vín začalo v roce 1994, kdy se stala Quinta do Portal součástí první skupiny vinařů, kteří podporovali potenciál Doura jako oblast pro výrobu tichých vín výjimečné kvality. Rodina vlastní vinohrady na západním i východním břehu řeky, v nadmořské výšce od 190 do 600 m.n.m., což zajišťuje rozmanitost a kvalitu hroznů a možnost vyrobit z nich jedinečná vína.
Quinta do Portal uznává udržitelné vinařské postupy šetrné k přírodě. Snaží se o produkci co nejkvalitnějších hroznů s použitím přírodních zdrojů a omezením znečištění. Jsou členy nadace The Porto Protocol, která spojuje firmy, aby společnými silami bojovali proti klimatickým změnám.