Skladem
Vítěz stříbrné medaile v roce 2016

TAWNY
Tawny je portské víno, které se vyrábí z modrých hroznů. Zraje většinou cca 5 let v menších dubových sudech, kde má přímý kontakt se vzduchem adřevem. Vlivem oxidace tak víno ztrácí svoji červenou barvu i výraznouovocnou chuť a vůni. Postupně se jeho barva mění do hněda až jantarova, chuť je dřevitá, ořechová, kořeněná až kouřová a vůně může připomínat sušené ovoce, vanilku, hřebíček. Je vhodné k okamžité konzumaci, stejně tak jako k archivaci. Výborně se hodí k soleným mandlím a jiným ořechům, olivám, výrazným sýrům, uzeninám. Podáváme lehce vychlazené jako aperitiv nebo při pokojové teplotě jako digestiv.
Portugalská piri piri omáčka

TRADIČNÍ MOŘSKÁ HRUBOZRNNÁ SŮL
? 100% přírodní produkt
Olivový olej: Organic BIO extra virgin

QUINTA DO PORTAL COLHEITA TINTO 2018, DOC DOURO RED
Popis:
Plné červené víno syté barvy vyzrálých bobulí a ovocného aroma vzniklo
spojením tří nejoblíbenějších odrůd hroznů oblasti Douro. Extraordinární
Tinta Roriz (35%) dodává vínu intenzivní ovocnou svěžest třešní a
ostružin, Touriga Nacional (35%) může za lehké květinové tóny, které se
snoubí s Touriga Franca (30%), která zanechává dochuť opečeného toastu.
Jedná se o velmi atraktivní a elegantní víno, které zrálo 9 měsíců v
nových i použitých dubových sudech, kde získalo nezaměnitelnou vůni a
chuť. V ústech je víno vyvážené a svěží.
Hrozny k výrobě tohoto vína se sbíraly ručně a byly do vinařství ke
zpracování dopraveny v malých koších. Quinta do Portal uznává udržitelné
vinařské postupy šetrné k přírodě. Víno bylo lahvováno v červnu 2020 a
zašpuntováno zátkou z portugalského přírodního korku. Je vhodné pro
vegetariány i vegany. Je výborné k okamžité konzumaci, stejně tak jako k
archivaci. Konzumace je ideální při teplotě 14-16°C s oblíbeným sýrem,
sušenou šunkou, pečeným nebo grilovaným červeným masem.
