Novinka Efekt lupa
  • 1 z 8
 

Dárková krabička OLEJ&SARDINKY

 

Dárková krabička obsahuje olivový olej z vinařství Quinta do Crasto a konzervované sardinky v BIO olivovém oleji.

Na výběr z více druhů krabiček. Součástí krabičky je i papírový výplň.

Varianta
640 Kč 640 Kč 640 Kč 640 Kč 660 Kč od 640 Kč
   
Značka QUINTA DO CRASTO
Webová stránka značky quintadocrasto.pt/
Kategorie dárkové sady
 

Dárková krabička hot obsahuje:                                 

Olivový olej Crasto 500 ml

Extra panenský olivový olej lisovaný za studena.

  • Objem: 500 ml
  • Aroma: čerstvě vymačkané olivy, zelené jablko, čerstvé mandle
  • Chuť: jemná až máslová, pikantní dochuť - v závěru štiplavý
  • Kyselost: 0,3%
  • Odrůdy: Cobrancosa, Madural
  • Uchovávejte na suchém temném místě o pokojové teplotě.

    Upozornění: Vinařství používa méně agresivní filtry, které odstraní kaly z olivového oleje, ale nevyčistí ho úplně.

    Díky tomu ale v něm zůstane více prospěšných látek. Na chuť oleje to nemá vliv.

Screenshot 2024-05-23 at 16-10-09 Extra panenský olivový olej Crasto Selection 500 ml CerFis wines - Portugalská vína olivové oleje sardinky a olivy
Portugalské sardinky v BIO olivové oleji 120 g

Tradičně lovené a ručně tříděné sardinky dušené v páře.

  • Hmotnost balení: 120 g
  • Hmotnost ryb: 80 g
  • Složení: Sardinky min. 70 %, bio olivový olej 29 %, sůl 1%

 

Screenshot 2024-05-24 at 10-39-24 Sardinky v BIO olivovém oleji CerFis wines - Portugalská vína olivové oleje sardinky a olivy

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

 Vinařství Quinta do Crasto se nachází v Údolí řeky Douro a produkuje vína a v menší míře i olivový olej. Jeho historie sahá do 17. století. V roce 1910 ho koupil Constantino de Almeida a po něm ho převzala jeho vnučka Leonor se svým naželem Jorgem Raquette. Vinařství zvelebili a díky nové právní úpravě z roku 1944 mohli i jako menší vinařství začít vyvážet vína do celého světa, což do té doby mohly jen velké vinařské domy. Dnes se jedná o ekologicky odpovědný podnik, který také klade důraz na tradici. Hrozny pro výrobu portského deset lidí sešlapává zhruba čtyři hodiny denně svýma nohama 

 Screenshot 2024-05-23 at 16-22-42 Quinta do Crasto (@quintadocrasto) • Fotky a videa na Instagramu Screenshot 2024-05-23 at 16-23-10 Quinta do Crasto (@quintadocrasto) • Fotky a videa na Instagramu  Screenshot 2024-05-23 at 16-20-14 Quinta do Crasto (@quintadocrasto) • Fotky a videa na Instagramu Screenshot 2024-05-23 at 16-24-39 Quinta do Crasto (@quintadocrasto) • Fotky a videa na Instagramu

Na strmých svazích břidlicového a vápencového podloží zde již více než 10 let rostou olivovníky v režimu organické produkce. Lisování probíhá za studena o teplotě nižší než 27 °C.  Vinařství používá méně agresivní filtry, které odstraní z olivového oleje kaly ale nevyčistí ho uplně a proto zústává lehce zakalený. Na 70 hektarl vinic se nachází na strmých svazích převážně břidlicového podloží v nadmořské výšce až 600 m. n. m.

Mezi lety 1758-61 nechal Markýz de Pombal vstyčit v Údolí Doura 335 žulových kamenů a tím ohraničil první vinařský region na světě. Jeden z těchto kamenů stojí dodnes na území vinařství vedle staré hospodářské budovy.

 
 Screenshot 2024-05-23 at 16-25-43 Quinta do Crasto (@quintadocrasto) • Fotky a videa na Instagramu Screenshot 2024-05-23 at 16-26-55 Quinta do Crasto (@quintadocrasto) • Fotky a videa na Instagramu Screenshot 2024-05-23 at 16-21-21 Quinta do Crasto (@quintadocrasto) • Fotky a videa na Instagramu Screenshot 2024-05-23 at 16-24-20 Quinta do Crasto (@quintadocrasto) • Fotky a videa na Instagramu