PRO NĚJ Efekt lupa
  • 1 z 7
 

Dárková krabička piri-piri mix

 

Dárková krabička tří druhů omáček piri-piri od jemné po intenzivní pálivost.

Na výběr z více druhů krabiček - prosím specifikujte požadavek do poznámky: se srdíčkem/s azulejo

  • Certifikáty: Certifikát IFS, Hala, Kosher
  • Zcela bez: přidané vody, přidaných konzervačních látek (siřičitany jsou obsaženy v octu), přidaných barviv, dochucovadel, stabilizátorů, glutamátu sodného, EDTA, tuku, cholesterolu, geneticky modifikované organismy
  • Vhodné pro:  vegetariány a vegany, bezlepkovou dietu
650 Kč
   
Značka QUINTA D´AVO
Webová stránka značky quintadavo.com/
Kategorie piri-piri
 

DÁRKOVÁ KRABIČKA OBSAHUJE:

Piri-piri Extra Forte- 95 ml

  • Objem: 95ml
  • Pálivost: velmi pálivá
  • Ingredience: jablečný ocet, piri-piri 38 %, sůl, česnek, regulátor kyselosti (kyselina octová a koření). Obsahuje siřičitany.
  • Minimální trvanlivost: listopad 2026
SAU-PIR6805

Piri-piri Portugal -95 ml

  • Objem: 95ml
  • Pálivost: středně pálivá
  • Ingredience: jablečný ocet, piri-piri 21 %, kapie, sůl, česnek, regulátor kyselosti: kyselina octová a koření. Obsahuje siřičitany.
  • Minimální trvanlivost: říjen 2026
  SAU-PIR6842

Piri-piri Sambal Angolano 150 g

  • Objem: 150 g
  • Pálivost:  středně pálivá
  • Ingredience: Piri-piri papričky 32 %, citron 30 %, jablečný ocet, sůl, paprika, česnek, koření. Obsahuje sířičitany
  • Využití ve studené kuchyni
  • Minimální trvanlivost: říjen 2026
         Sambal_Lemon

 

 

O PIRI-PIRI

Název piri-piri je používaný i v několika dalších podobách peri-peri nebo pili-pili a původně pochází ze svahilštiny. Označují se tak velmi pálivé malé chilli papričky původně dovezené Portugalci z východního pobřeží Afriky, když 15. století brázdili oceány na svých cestách do Indie. Rostlina pochází původně z Brazílie, ale v africkém podnebí se jí daří lépe.
 
Díky vysokému obsahu vitamínu A a C a kapsaicinu, který prokazatelně potlačuje bolest, jim papričky často sloužily během zámořských cest jako medicína a současně jako prevence střevních obtíží námořníků.
 

Piri-piri proslavil recept z restaurace ve vesničce Guia v jižním Portugalsku, která už od roku 1964 připravovuje grilovaná kuřata v pikantní omáčce  Za vznikem oblíbené portugalské omáčky stojí kombinace jihoamerické, indické a africké kuchyně.

Standardně směs koření s označením piri-piri obsahuje v různé kombinaci mleté chilli, čenek, citrónovou kůru, cibuli, černý pepř, sůl, bobkový list, nové koření, oregano, bazalku či estragon. Portugalci omáčkami piri-piri dochucují taktéž ryby a mořské plody.

 piments  Pink White Floral Minimalist Quote Facebook Post(1)  Pink White Floral Minimalist Quote Facebook Post(19)  Pink White Floral Minimalist Quote Facebook Post(21)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

 

Značka Quinta d’Avó (v překladu Babiččina farma) patří malé rodinné firmě Marovina, která byla založena v roce 1988 a sídlí kousek od Lisabonu. Specializuje se na výrobu přírodních pálivých omáček, pikantní pasty a slané marinády. Na portugalském trhu je synonymem vysoké kvality. Snahou je udržet relativně malou produkci, ale co nejvyšší kvalitu.

Filozofie firmy vychází z předpokladu, že přílišná automatizace a velká průmyslová výroba nikdy nepřinese vysokou gastronomickou úroveň. Syrový materiál přímo z polí se třídí, čistí, krájí a smíchá s ostatními ingrediencemi. Nepřidávají se žádná aditiva, excelentní chuť omáček vzniká zcela přirozeně kvalitou použitých materiálů. Quinta d’Avó prodává sve produkty i za hranice Portugalska, kde se inspiruje a přináší tím inovaci ke svým tradičním produktům. Úplně na začátku stálo Chicken Peri peri, koření na oblíbené portugalské pálivé grilované kuře. Dnes se se stejnou vášní a entusiasmem v Quinta d’Avó vyrábí široké spektrum produktů na vaření.

quality1     images 3(1)   quality3


Kvalita znamená bezpečnost, Quinta d’Avó si již po 10 let udržuje mezinárodní certifikát IFS, který garantuje kvalitu, legalitu a bezpečnost. Kvalita znamená také chuť, která se dosáhne použitím jen těch nejlepších ingrediencí, bez přídavku vody a chemie. Kvalita znamená rozvíjet se a vytvářet nové produkty a recepty a reagovat na potřeby trhu, proto je nyní většina produktů bezlepková, vhodná pro vegetariány a vegany a má certifikát Kosher a Halal. Quinta d’Avó jako první v Portugalsku vyvinula organickou pálivou omáčku. Kvalita toho, co jíme určuje kvalitu našich životů.

 

 on-the-table-index-2020-1